Ορισμένα υλικά δροσερή στέγη θα μπορούσε να αυξήσει ελαφρώς τοπική ατμοσφαιρική ρύπανση: Αμερικανική μελέτη

- Sep 30, 2017-

Century City και το κέντρο του Λος Άντζελες είναι ιδωμένη μέσα από την αιθαλομίχλη, 31 Δεκεμβρίου 2007. (Xinhua/REUTERS

Ουάσιγκτον, 7 Αυγούστου (Xinhua)--Διαδεδομένη εγκατάσταση ορισμένων υλικών "cool roof", συνήθως ανοιχτόχρωμα και ανακλαστικές, θα μπορούσε να αυξηθεί ελαφρά περιφερειακά του όζοντος και πρόστιμο σωματιδιακή ρύπανση επίπεδα, μια αμερικανική μελέτη δήλωσε τη Δευτέρα.

«Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι αντικαθιστώντας σκοτεινότερες στέγες και οικοδομικών υλικών με ιδιαίτερα ανακλαστικά υλικά μπορεί να μειώσει τις μέγιστες θερμοκρασίες ημέρας και μετριάζουν το λεγόμενο «φαινόμενο αστικής θερμικής νησίδας» όπου πόλεις μπορεί να είναι αρκετές μοίρες θερμότερο από το λιγότερο-αστικοποιημένες περιοχές γύρω,» σύμφωνα με τη μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

«Ωστόσο, πολλά δροσερά-στεγών αντανακλούν περισσότερο υπεριώδες φως (UV) από τους παραδοσιακούς αντιστοίχους τους, αυξάνοντας την πιθανότητα σχηματισμού του όζοντος,» είπε η μελέτη. «UV ακτίνες σχηματισμός αιθαλομίχλης καυσίμου για τους τρόπος κάτω στη γη. Όταν ψυχρών αναπηδήσει UV ακτίνες πίσω επάνω στην ατμόσφαιρα δημιουργούν ένα «double-shot» του σχηματισμού όζοντος.»

Τα ευρήματα, που διεξήχθη από επιστήμονες από την νότια ακτή αέρα ποιότητας διαχείρισης περιοχής (SCAQMD) και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), βασίζονταν σε Μετεωρολογίας και αέρα ποιότητας υπολογιστή μοντέλα, μετρήσεις των ψυχρών υλικών και λεπτομερής βάσεις δεδομένων με στέγες από τη νότια ακτή αέρα λεκάνη, μια περιοχή νότια Καλιφόρνια Orange County και τις αστικές μερίδες των νομών του Λος Άντζελες, σαν Μπερναρντίνο και Riverside.

«Cool στέγες έχουν πολλά οφέλη, όπως η μειωμένη χρήση ενέργειας για ψύξη και μετριασμού της υγείας σημαντικές επιπτώσεις των κύματα καύσωνα» Wayne Nastri, σύμβουλος του SCAQMD, είπε σε μια δήλωση.

«Ενώ το μέλλον, διαδεδομένη χρήση ορισμένων ειδών των ψυχρών υλικών θα μπορούσε να αυξήσει ελαφρώς επίπεδα ρύπανσης του αέρα, εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αποθαρρυνθεί αυτή η τεχνολογία. Αυτή η μελέτη δείχνει τι χρειάζεται να γίνει για να βοηθήσει δροσερό πόλεις μας και να αποφεύγουν την αύξηση των επιπέδων του όζοντος ως ακούσια συνέπεια.»

Οι ερευνητές είπε ψυχρών υλικών είναι διαθέσιμες σήμερα που εκφράζουν την ίδια ποσότητα ή ακόμη λιγότερο UV από παραδοσιακά υλικά υλικού κατασκευής σκεπής.

Ως αποτέλεσμα, η αύξηση της προβλεπόμενης όζοντος μπορεί να αποφευχθεί αν υιοθετηθεί ένα πρότυπο ολοκληρωμένης υλικού κατασκευής σκεπής για να αποτρέψετε την αύξηση της συνολικής UV ανάκλασης των πρόσφατα-εγκατεστημένα ψυχρών στεγών.

Ωστόσο, η προβλεπόμενη μικρή αύξηση για τα ΑΣ2, 5 επίπεδα οφείλεται συνολικά πιο δροσερές θερμοκρασίες στην επιφάνεια με αποτέλεσμα πιο αδύναμη θαλασσινό αεράκι και χαμηλότερα στρώματα αναστροφή και θα προκύψει ανεξάρτητα από UV ανάκλασης του υλικά υλικού κατασκευής σκεπής, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της λαμβάνοντας υπόψη πώς στρατηγικές που χρησιμοποιούνται για την άμβλυνση της ένα περιβαλλοντικό ζήτημα να έχουμε συν-οφέλη και/ή ακούσιες συνέπειες σε άλλα περιβαλλοντικά συστήματα,», δήλωσε μελέτη συγγραφέας George απαγόρευση-Weiss, καθηγητής της πολιτικής και περιβαλλοντική μηχανική στο USC. «Αν ατμοσφαιρική ρύπανση βελτιώνει ή χειροτερεύει από δροσερό στέγη εγκαταστάσεις εξαρτάται από ένα πλήθος ανταγωνιστικών χημικών και μετεωρολογικών παραγόντων.»

«Δεδομένου ότι η μελέτη μας επικεντρώνεται στην λεκάνη του Λος Άντζελες, η μελλοντική έρευνα απαιτείται για να διερευνήσει πώς αυτά ανταγωνίζονται διεργασίες υπαγορεύουν αέρα επιπτώσεις της ρύπανσης σε πόλεις γύρω από Καλιφόρνια και πέρα,», είπε η απαγόρευση-Weiss.
Ένα ζευγάρι:πλακίδια κεραμιδιών οικοδομικών υλικών Επόμενη:ΣΎΝΤΟΜΗ-Home Depot conf κλήση-Q1 οδηγούς πίσω από την αύξηση σε big-ticket αγορές ήταν συσκευές, δάπεδα και στέγες